Pannbiffar, brynt löksmör och pigg sallad




 
I det senaste Coop-magasinet Mer mat var det så många goda recept. Något jag fastnade för var Paul Svenssons tips på vardagsmat. Allt såg så gott och fräscht ut.
 
Receptet Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör låg till grund för gårdagens middag. Smöret säger jag bara - oj, oj, oj så gott. Lite fredagsfeeling på denna mat.
 
Här kommer min snabbsammanfattning ☺
 
Smöret
Bryn en strimlad gul lök i 50 g smör. Skär 100 g i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med ca 1 dl hackad persilja. Tillsätt det brynta smöret och löken och mixa. Smaka av med salt och peppar. Mitt blev lite rinnig men la det i bakplåtspapper och rullade efter bästa förmåga och placerade sedan "rullen" i frysen tills det var dags att äta. Skär sedan i skivor.
 
Tycker Pauls tips om att alltid ha lite kryddsmör i frysen för att bara riva över olika maträtter, var så bra. Snacka om god och snabb smaksättning och alternativ till sås.
 
Biffarna
Blanda 500 g färs med 1 finhackad lök (gärna stekt), 1 ägg, salt, peppar och grillkrydda. Forma till lagom stora biffar, bryn i smör och låt bli klara i medelvarm ugn. Gör gärna en gräddig sås på skyn.
 
Salladen
Koka matvete. Koka broccoli. Blanda vete, broccoli, strimlade sockerärtor, salladsblad, gurkbitar, sojabönor i en skål tillsammans med god vinägrett.
 
 
 
Så gott - ska bli en sann njutning att äta dessa rester lite senare ikväll. Efter hockey, tennis och föräldramöte ☺
 

 
Idag skiner solen, men annars har vädret varit varierande - inte dåligt, men som sagt varierande. Skönt att veta att efter regn kommer solsken.
 
Njut av denna tisdagskväll ♥

Kommentarer